Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

L&M Rijnsburg kiest duurzaam met Propaan als koudemiddel

U kunt dit artikel ook in de digitale versie van de CoolmarkInfo van januari 2018 lezen.

L&M Rijsburg BV kiest voor duurzaam met Propaan als natuurlijk koudemiddel.

Dagelijks streeft L&M Rijnsburg BV naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor haar klanten. Nu kozen zij ook voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor het milieu én zichzelf.

Bij de bouw van haar nieuwe bedrijfspand, schakelden zij installatiebedrijf Polytechniek BV uit Hem in. Samen kozen zij voor de Coolmark Propaan koelmachine.

tulpen

Over L&M Rijnsburg BV

Bloemengroothandel L&M uit Rijnsburg is één van de grootste spelers binnen de internationale bloemenbranche. Al bijna 70 jaar streven zij ernaar om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen door hun processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Hierdoor kunnen de klanten zo lang mogelijk genieten van het eindproduct. Zij werken met de hoogste kwaliteit bloemen en de grootste exporteurs in de markt. Zo vinden de producten hun weg over heel de wereld.

Vandaag de dag richt het bedrijf zich met name op Premium producten, full-service dienstverlening, nieuwe samenwerkingsverbanden én verduurzaming van de sector. Gezien de gestage uitbreiding van haar activiteiten werd het tijd voor een geheel nieuw te bouwen bedrijfspand.

Polytechniek BV - Agrarisch Expert

Het Installatiebedrijf Polytechniek B.V. uit het Noord Hollandse Hem werd bij dit project betrokken voor de koeltechniek. Verduurzaming van de sector is één van de technieken waarin Polytechniek een ruime expertise heeft opgebouwd voor de agrarische sector (naast luchtbehandeling, watertechniek, verwarming, regel- en elektrotechniek).

“We zijn een installateur van A tot Z, van advies tot en met zekerheid”, vertelt directeur Sjon de Lange. “We maken er een punt van om onze klanten correct te adviseren, waarbij onze focus ligt op betrouwbaarheid, de best mogelijke ROI, kwaliteitsinstallaties en uiteraard een servicedienst die de klok rond paraat staat om de snelst mogelijke hulp te bieden bij eventuele storingen en calamiteiten.”

Advies uitfasering schadelijke koudemiddelen

Correct adviseren betekent dat Polytechniek ook wel eens advies geeft die de klant liever niet wil horen. Als voorbeeld; de uitfasering van schadelijke synthetische koudemiddelen. Polytechniek schoof voor dit project het natuurlijke koudemiddel propaan naar voren. “Als installateur moet je je klant niet naar zijn mond praten, maar durven om je kennis te delen en je punt te maken. Installaties met natuurlijke koudemiddelen vragen om een flinke investering, maar leg je klant uit waarom propaan in combinatie met een koudedrager een verstandige oplossing is.” De meerkosten voor een koelsysteem met propaan in vergelijking tot een synthetisch koudemiddel is echter gering en wordt bovendien op korte termijn terugverdiend door de lagere energiekosten.

Coolmark Propaan Koelmachine

Coolmark Propaan Koelmachine

Het hart van de koelinstallatie bestaat uit twee stuks: Coolmark Propaan koelmachines, modulair gekoppeld tot één unit met een totaal koelvermogen van 550kW en een COP van 2,60 (bij -6°C/-3°C, Glycol 30% en 35°C buitentemperatuur). “Alles is gekoppeld aan elkaar zodat dit een hoge betrouwbaarheid geeft en van uitval bijna geen sprake kan zijn” legt technisch adviseur Steven Kamper van Polytechniek uit. Met deze duurzame Propaan koelinstallaties kan L&M dan ook weer vele jaren zorgeloos vooruit en kunnen zij zich blijven focussen op waar zij goed in zijn, namelijk kwaliteitsbloemen leveren over de gehele wereld.

EIA Investeringsaftrek 2018

Advies en Subsidie

Experts zoals Polytechniek BV en de engineers bij Coolmark kunnen samen met u het totaalplaatje bekijken. Ook staan ze u graag bij wat subsidies (zoals de EIA) en belastingvoordeel waarmee de overheid duurzame investeringen ondersteunt in uw specifieke situatie kan opleveren.”

Kom naar de VSK en leer wat de Coolmark Propaan Chiller voor u kan betekenen

Tussen 6 en 9 februari 2018 staat ons Project Team voor u klaar in Hal 7 stand A055 om u te adviseren over de juiste mogelijkheid voor uw situatie.

Gert van Vugt
Gert van Vugt Tel: 0180 – 751 351Verberg boodschap