Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Nieuwe FDT-serie van Mitsubishi Heavy Industries

Mitsubishi heeft onlangs een compleet nieuwe generatie cassettemodellen geïntroduceerd (FDT..VG voor de PAC-serie en FDT..KXZE1 voor KX).

Door gebruik te maken van de laatste technologieën is Mitsubishi er in geslaagd om nog weer hogere SEER en SCOP waarden te realiseren. De cassettes zijn uitgerust met een volledig nieuw ontworpen aerodynamisch ventilatorblad. In combinatie met het vernieuwde beschermrooster zijn hierdoor de geluidniveaus verder verlaagd.

Ook streven wij naar transparantie. Zo kunt u onze uitgebreide rapportages hierover nalezen op onze internetpagina’s en staan wij altijd open voor vragen of suggesties.

Standaard is dit model voorzien van een compleet nieuwe ingebouwde condenswaterpomp met een opvoerhoogte van maar liefst 850 mm! Inspectie van de lekbak is eenvoudig en snel uit te voeren door een hoekstuk te verwijderen.

De afmetingen van zowel de binnendelen als de bijbehorende panelen zijn gelijk gebleven. Voor de modellen tot en met 7,1 kW zijn deze afmetingen 236x840x840 mm (HxBxD). Vanaf 9 kW is dit 298x840x840 mm (HxBxD) en de afmetingen van de panelen zijn 35x950x950 mm (HxBxD). Optioneel verkrijgbaar zijn een antitochtpaneel en een aanwezigheidssensor.

Antitochtpaneel (T-PSAE-5AW-E)

Als optie is er een antitochtpaneel te leveren. Door toepassing van dit paneel wordt het comfort verhoogd. Het paneel heeft een viertal extra uitblaaslouvres (naast de reeds bestaande louvres). Deze louvres kunnen elk afzonderlijk worden ingesteld. Dit resulteert erin dat de luchtstroming nog beter via het plafond de ruimte in wordt geleid. Door het verbeterde coanda-effect wordt de koudeval gereduceerd.

Bewegingssensor (LB-T-5W-E)

De nieuwe cassettemodellen zijn standaard voorbereid op de optionele installatie van een bewegingssensor. Deze bewegingssensor reageert niet alleen op menselijke activiteit, maar ook op de massa van menselijke activiteit. Bij geen aanwezigheid van menselijke activiteit kan de Auto-Off modus worden ingeschakeld. Dit houdt in dat de unit na 1 uur op stand-by gaat. Is er na een periode van 12 uur nog steeds geen aanwezigheid gedetecteerd, dan schakelt het systeem zichzelf uit. Hiermee bespaart de eindgebruiker energie.

In de stand-by stand schakelt de unit zichzelf uit als er geen activiteit wordt waargenomen. Zodra er wel weer activiteit wordt waargenomen schakelt de unit zichzelf automatisch weer aan (met behoud van de reeds ingevoerde instellingen).

De derde mogelijke stand is de Power Control, hierbij wordt om energie te besparen de ruimtetemperatuur aangepast aan de waargenomen activiteit.

Deze antitochtpaneel en bewegingssensoren werken alleen in combinatie met de vernieuwde Ecotouch bediening model RC-EX3 (of infrarood afstandsbediening RCN-T-5AW-E2/1).

Chris OuryTel: 0180 - 751 346Verberg boodschap