Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Terugblik 2017 en onze visie op 2018

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om u hartelijk te bedanken voor het in Coolmark gestelde vertrouwen in 2017. Geholpen door een heerlijk voorjaar en een goed draaiende economie, hebben we een prima jaar achter de rug.

Economisch

Vooral de omzet van de HVAC producten was goed. Economisch zien we nog wat uitdagingen, vooral in de koudetechniek. De verwachting was dat - gedreven door de F-gassen wetgeving - er in de koudetechniek meer investeringen in nieuwe installaties zouden worden gedaan. De echte transitie van Hoge GWP koudemiddelen, zoals o.a. R404A/R507 naar Lage GWP koudemiddelen R449A/R448A en/of NH3 en CO2 blijft ons inziens nog achterwege. Met de forse quotadaling van F-gassen in 2018 in het verschiet en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen voor koudemiddelen (vraag & aanbod kwestie) zal de koudetechnische markt hopelijk meer in beweging komen.

Persoonlijk

In oktober 2017 vierden wij ons 45-jarig bestaan. Dankzij de aanwezigheid van onze klanten, leveranciers en medewerkers werd het een geslaagd feest met heerlijk eten, drinken, muziek, entertainment en een fantastisch zicht op de stad Rotterdam vanaf stoomschip “De Majesteit”.

Dat mooie momenten snel afgewisseld kunnen worden met slechte tijden bleek een paar dagen later toen wij overvallen werden door het plotseling overlijden van onze gewaardeerde collega Henk de Visser.

Het was hartverwarmend om de reacties van medeleven vanuit de markt te lezen van zowel klanten, leveranciers, medewerkers als concurrenten op het condoleance register van Coolmark. Onze hartelijke dank daarvoor!!!

Vooruiblik

Komend jaar zullen Coolmark en de andere Beijer Ref bedrijven in de Benelux hard werken om ons centrale magazijn in Oirschot operationeel te krijgen. Het is een hele uitdaging en een behoorlijke operatie om de centralisatie van de back-office te realiseren. Dit lukt alleen door teamwork tussen de Beijer Ref bedrijven, leveranciers en klanten. Als distributeurs zit samenwerken in onze genen, daarom hebben wij er vertrouwen in u in de toekomst een nog betere en efficiëntere dienstverlening te kunnen bieden.

Ons businessmodel en de onderlinge concurrentie blijft in stand; concurrentie is immers een belangrijke drijfveer voor innovatie. Klanten willen iets te kiezen hebben en zo bieden wij onze leveranciers bovendien toegang tot de Benelux markt. Coolmark is natuurlijk een heel ander bedrijf met een specifiek productassortiment, kennis, kunde, en dienstverlening dan overige bedrijven in onze markt.

De Coolmark medewerkers werken dagelijks hard om het verschil te maken en onze klanten & leveranciers te ontzorgen. Met uw vertrouwen, de inzet van onze medewerkers en gunstige economische omstandigheden gaan wij er in 2018 weer een fantastisch jaar van maken.

Nogmaals hartelijk bedankt voor uw vertrouwen in het afgelopen jaar en namens alle medewerkers van Coolmark wens ik u en uw naasten een bijzonder goed en vooral gezond 2018 toe!

Richard Droop Algemeen Directeur Coolmark BV


Verberg boodschap