Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Nieuws van Mitsubishi Heavy Industries

In de RAC-serie van Mitsusbishi Heavy Industries worden de komende periode de standaard ZM-S en de luxe ZMX-S modellen vervangen door de nieuwe ZS-S en ZSX-S modellen. Tevens komen er een drietal nieuwe buitendelen voor de SCM-serie: namelijk de SCM40ZS-S, SCM45ZS-S en de SCM50ZS-S in de plaats voor de SCM40, 45 en 50ZM-S. Verder heeft MHI gekozen voor een nieuw logo.

SRK..ZS-S/SRK..ZSX-S

De opvolger van de zeer succesvolle ZM-serie wordt de ZS-serie. Het uiterlijke ontwerp is volgens het nieuwe Europese design. De nieuwe ronde vormen zijn vergelijkbaar met de huidige ZR-modellen. Naast de moderne uitstraling en ontwerp zijn de units minder diep geworden. Door de wat bredere afmeting geeft het geheel een nog mooiere verhouding aan de muur.

De vermogens zijn gelijk gebleven aan de ZM-serie. De SRK-ZS loopt nog steeds van 2,0 tot 5,0 kW. De SRK-ZSX behoudt het brede assortiment vanaf de 2,0 tot 6,0 kW. Nieuw is dat de 6,0 kW een worp heeft van 17 meter. Dit komt door de nieuw ontworpen ventilatierol en ventilatormotor.

Door toepassing van nieuwe compressoren zijn naast nog weer lagere geluidniveaus ook weer indrukwekkende verbeteringen doorgevoerd in de energiezuinigheid ten opzichte van de toch al zeer zuinige vorige series. Hieronder vindt u de tabellen met de verbeterde energieklassen.

Deze verbeteringen zijn natuurlijk ook terug te vinden in de sterk verbeterde SCOP en SEER waardes.

Een ander belangrijk pluspunt is de grotere maximale leidinglengte voor alle modellen. Voor de SRK20 t/m 35ZS-S wordt dit nu 20 meter in plaats van 15 meter (voor de SRK50ZS-S blijft dit 25 meter). De maximale leidinglengte van de SRK20, -25 en de -35ZSX-S stijgt van 15 meter naar maar liefst 25 meter! Dit betekent een enorme verbetering van de installatiemogelijkheden. Voor de SRK50ZSX en de SRK60ZSX-S blijft deze maximale afstand 30 meter.

De units uit de ZSX-serie zijn standaard voorzien van een aanwezigheidssensor. Het bereik hiervan is handmatig verstelbaar al naar gelang de plaatsing van het binnendeel. De helderheid van vernieuwde LED display is bij alle modellen in stappen te dimmen en zelfs helemaal uit te zetten. Dit zal zeker gebruikt gaan worden bij bijvoorbeeld toepassing in een slaapkamer waar het donker gewenst is! Op de vernieuwde infrarood bedieningen is de vorige instelling eenvoudig weer te achterhalen (preset- operation). Door middel van een simpele handeling is het kinderslot te (de)activeren.

De beide series kunnen worden voorzien van een optionele wifi-module waardoor een regeling via smartphone of tablet mogelijk is. Bij de ZSX-serie kan deze module worden ingebouwd, net als de voor een bedrade bediening benodigde SC-BIKN-E interface.

Nieuwe SCM buitendelen

De drie nieuwe kleinste buitendelen van de SCM-serie kenmerken zich door een opnieuw verbeterde energiezuinigheid. Dit wordt bewezen door SCOP waarden van ruim boven de 4,0 en energielabels A++ voor koelen en A+ voor verwarmen.

De SCM40- en 45ZS-S zijn wederom compacter geworden, namelijk 595x780x290 mm (HxBxD). De afmetingen van het type SCM50 zijn ongewijzigd gebleven.

Naast de nieuwe wandmodellen kunnen hier nog steeds de bekende vloer-, cassette- en satellietunits op worden gecombineerd. Net als het plafondonderbouw model FDEN50VG.

De nieuwe modellen zijn voorzien van een Thermo-off schakeling. Deze schakeling voorkomt het “bleeden” van de installatie. Door het uitschakelen van de ventilatormotor wordt er na het bereiken van het ingestelde setpunt niet meer doorverwarmt. Dit zorgt voor een verbetering van het comfort, zeker voor kleinere ruimtes is dit een passende oplossing.

Nieuw logo Mitsubishi Heavy Industries

Verder voert de klimaatbeheersingstak van Mitsubishi vanaf nu een nieuw bedrijfslogo. De afkorting “Ltd” is hierin komen te vervallen. Dit betekent dat het oude logo niet meer gebruikt mag worden. Coolmark kan indien gewenst uiteraard het onderstaande nieuwe logo in digitaal formaat voor u verzorgen.

Chris OuryTel: 0180 - 751 346Verberg boodschap