Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Registratie F-gassen certificaatnummer

In het kader van het verminderen van het toepassen van gefluoreerde broeikasgassen, waaronder ook de chemische koudemiddelen grotendeels vallen, zal per 1 januari 2015 de wettelijke verordening EU 517/2014, van kracht worden. De zogenaamde nieuwe F-gassen verordening.

Naast zaken als o.a. eisen op het gebied van lekdichtheid en de bijbehorende controles hierop, worden er ook eisen gesteld aan ons als leverancier van koudemiddelgassen. Op basis van artikel 6, lid 3 van bovengenoemde verordening is het voor ons als groothandel verboden om, met ingang van 1 januari 2015, koudemiddelgassen te leveren zonder een controle van uw F-gassen certificaatnummer.

Om leverproblemen van koudemiddelen te voorkomen na 1 januari 2015 kunt u ons nu alvast informeren met het doorgeven van uw bedrijfscertificaatnummer F-gassen en de vervaldatum hiervan, zodat wij deze kunnen registreren.

Voorkom dus verrassingen bij het bestellen van koudemiddelen of bij het afhalen van koudemiddelen aan onze afhaalbalie en stuur een kopie van uw certificaat of certificaatnummer en vervaldatum naar het speciaal daarvoor bestemde e-mail adres f-gassencertificaat@coolmark.nl.Verberg boodschap