Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Armaflex Ultima met lage rookdichtheid bij brand, nu ook goedgekeurd voor de scheepsbouw!

Met de goedkeuringen van de classificatiebureaus Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register, is Armacell de eerste fabrikant die flexibel technisch isolatiemateriaal met lage rookdichtheid bij brand kan aanbieden voor gebruik in de scheepsbouw. Armaflex Ultima kan worden geïnstalleerd op koelsystemen en koelwaterleidingen van aircosystemen in schepen en draagt het Europese keurmerk (Wheelmark). Hieruit blijkt dat het product voldoet aan de strenge normen die door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) zijn vastgesteld.

Met het Wheelmark wordt bevestigd dat een product geschikt is voor gebruik in maritieme apparatuur in overeenstemming met de Europese Richtlijn 96/98/EC (Foto: Armacell)

Tijdens brand kan een lage rookdichtheid van vitaal belang zijn zodat passagiers en bemanningsleden kunnen ontsnappen en snel en veilig gered kunnen worden. Daarom moeten alle producten die in de scheepsbouw worden gebruikt, voldoen aan het Internationale Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee (het SOLAS-verdrag). Hiertoe moeten producten worden getest en goedgekeurd volgens vastgestelde brandproef-procedures in overeenstemming met de Europese Richtlijn uitrusting van zeeschepen 2011/75/EU. De wetgeving is gebaseerd op de besluiten van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO); de eisen ten aanzien van de brandproeven worden bepaald in het Reglement voor brandproeven (FTPC). Om het EC-goedkeurings-certificaat (module B) te verkrijgen, moet een bepaalde brandproef met goed gevolg worden doorstaan. Bovendien is in module D een jaarlijkse controle van het interne productieproces (certificaat kwaliteitsgarantie) vereist. De goedkeuring is van toepassing op het volledige scala van leidingen, plaatmaterialen en lijmen.

Een ander voordeel van het synthetische rubber is de grote flexibiliteit. Dit is vooral relevant wanneer er sprake is van ruimtegebrek, wat in de scheepsbouw het geval is. Het isolatiemateriaal kan gemakkelijk worden bevestigd, zelfs bij installaties met gecompliceerde vormen.

De goedkeuringen van de classificatiebureaus Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register kunnen op de website van Armacell worden gedownload.

 
Eline WelbersTel: 0180 - 751 346Verberg boodschap