Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Bitzer presenteert nieuwe luchtgekoelde condensingunit ECOSTAR LHV7E

Bitzer presenteert met de LHV7E een zeer moderne condensingunit. Het geluidsarme en bijzonder energie-efficiënte apparaat is speciaal geoptimaliseerd met het oog op de F-gassenverordening en de EU-richtlijn Ecodesign die vanaf 2016 van kracht wordt.

ECOSTAR condensingunits zijn Ecodesign-ready

  • Voldoet aan de EU-richtlijn Ecodesign voor 2016.
  • Laag geluidsniveau door behuizingssegmentatie.
  • Variabele communicatie mogelijk via internet, Modbus en Bluetooth.

De geluidsarme en betrouwbare werking, de eenvoudige installatie en bediening maar ook de lage onderhoudskosten zijn andere kenmerken van dit nieuwe apparaat.

Moderne ventilatoren en compressor

De ingebouwde EC ventilatoren en de in een geluiddempende behuizing geplaatste compressor maken de ECOSTAR LHV7E bijzonder geluidsarm en energiezuinig. Via een geoptimaliseerde regeling kan de gebruiker de toerentallen van de ventilatoren en van de ECOLINE VARISPEED compressor aanpassen, waardoor op elk moment een energiezuinige werking gegarandeerd is. De verbeterde minichannel condensor zorgt ook voor een milieuvriendelijk rendement doordat de LHV7E een geringere hoeveelheid koudemiddel nodig heeft dan de eerdere ECOSTAR modellen, bij een tegelijkertijd hogere warmteoverdracht. Uitvoerige praktijktests hebben inmiddels de verwachte betrouwbaarheid aangetoond. Tijdens vele andere tests werd ook een ECOSTAR LHV7E met een VARISPEED compressor inclusief de nieuwe RI-koudemiddelinspuiting (Refrigerant Injection) met R407F aan de tand gevoeld. Deze wist zelfs bij hoge omgevingstemperaturen in de diepvriestoepassing te overtuigen door een stabiele werking met acceptabele persgas-temperaturen.

Afstandsbediening en eenvoudig onderhoud

De bediening van de ECOSTAR LHV7E is gemakkelijker dan bij zijn voorgangermodellen. Via een ethernetaansluiting (voor LAN-netwerken of het internet), een Modbus-RTU aansluiting of de Bluetooth toegang via de BEST-software van Bitzer kan de condensingunit op afstand worden geregeld en onderhouden.

Voor de bediening beschikt men tevens over een intern display dat standaard in de regelaarbehuizing is geïntegreerd en een geoptimaliseerde toegang tot het menu biedt. Gebruikers hebben via de BEST-software of een optioneel achteraf in te bouwen extern display volledige toegang tot alle menuopties.

Nieuw: via Modbus kunnen wel vier ECOSTAR condensingunits met elkaar in een netwerk worden verbonden. De condensingunits vormen dan een ECOSTAR regelnetwerk en regelen in een geoptimaliseerde samenwerking de temperatuur van een koelruimte zonder een gezamenlijk koudemiddelcircuit te hoeven gebruiken.

Eveneens nieuw is de verbeterde Lodam regelaar met geïntegreerde Bluetooth technologie die een handige functie blijkt te zijn voor technici. De bediening van de ECOSTAR wordt vereenvoudigd en functioneert ook op een afstand van 30 meter nog zonder beperkingen.

De regelelektronica van de LHV7E is af fabriek volledig bedraad en direct klaar voor gebruik. Daarmee is ter plaatse een snelle installatie van de condensingunit mogelijk. Om het onderhoud van het apparaat te vergemakkelijken, heeft BITZER de toegang tot de belangrijkste componenten verbeterd. Zo kunnen beide bekledingspanelen worden geopend door slechts één verliesveilige schroef te los te draaien. De aansluitdoos, de filterdroger, de kijkglazen en de olieafscheider zijn eenvoudig en snel van buitenaf te bereiken.

Flexibele inzet mogelijk

De ECOSTAR LHV7E is leverbaar in zes varianten, één daarvan met een vermogen tot 42 kW (0/32/20 bij R134a). Afhankelijk van de modelkeuze is hij geschikt voor het koudemiddel R134a, R404A, R507A, R407A, R407C of R407F. Daarmee creëert Bitzer een breed toepassingsgebied voor de condensingunit. Met zijn compacte constructie past de condensingunit ook in kleinere machineruimtes en door de robuuste behuizing kan hij ook in de openlucht worden gebruikt. Met de geïntegreerde winterstartfunctie kan de compressor ook worden gestart wanneer in de winter de omgevings-temperatuur onder de verzadigingstemperatuur van de aanzuiging ligt.

Standaard beschikt de Bitzer LHV7E condensingunit over een geïntegreerde frequentieomvormer, CE ventilatoren, kijkglas en een filterdroger. Als optie zijn een olieafscheider met terugslagklep, een oliebewaking en een extra terugslagklep voor de installatie bij lage omgevingstemperaturen leverbaar.

 
Robert HuisintveldTel: 06 - 51 80 66 72Verberg boodschap