Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Bitzer LHE luchtgekoelde aggregaten

De nieuwe Bitzer LHE luchtgekoelde aggregaten met Ecoline compressoren zijn een doorontwikkeling van de bekende LH-serie met verbeterde specificaties en eigenschappen. De invoering van de ErP-Richtlijn binnen de Europese Unie leidt tot strengere eisen voor de productgroep ventilatoren vanaf 2015 en voor de productgroep Condensing Units vanaf 2016.

De nieuwe BITZER LHE units voldoen nu al aan al deze eisen en bieden bovendien andere belangrijke voordelen:

  • EC ventilatormotoren met een sterk verbeterde efficiëntie.
  • Sterk verlaagd geluidsniveau door optimalisering van de combinatie ventilator/condensor.
  • Sterk gereduceerde koudemiddelinhoud door de nieuwe “Mini-Channel” condensor.
  • Eenvoudige vervanging en uitwisseling.

De nieuwe Bitzer LHE luchtgekoelde aggregaten zijn een ideale oplossing voor een brede range van toepassingen onder alle klimaatsomstandigheden.

De aggregaten zijn uitgerust met een geïntegreerde efficiënte Bitzer Ecoline zuigercompressor, met een slagvolume van 4 tot 221 m3/h, welke voorzien kan worden van een geavanceerde CRII capaciteitsregeling. De aggregaten voldoen reeds aan de efficiëntie waarden welke vereist zijn door de Ecodesign richtlijn van de EU, die in werking zal treden op 1 januari 2015.

Met het oog te voldoen aan deze strenge eisen heeft Bitzer de oude AC ventilatormotoren vervangen door EC motoren. Een innovatieve zogenaamde “Mini-Channel” condensor verhoogt de condensorcapaciteit van het aggregaat bij gelijkblijvende afmetingen. Dankzij gelijke afmetingen en aansluitingen van de nieuwe condensor is deze eenvoudig te vervangen op de voormalige modellen. De condensors hebben een verhoogde capaciteit dankzij een 5 mm pijp wat ook een sterke reductie geeft van de warmtewisselaarinhoud. Bijkomend voordeel hiervan is dat dit ook een gewichts-reductie geeft. De robuuste koper- en aluminium constructie is zeer weerbestendig. Een ander voordeel wat gerealiseerd kan worden met de EC ventilatormotoren is een eenvoudige toerenregeling.

Of het nu gaat om koel-, vries- of airconditioningtoepassingen, de nieuwe Bitzer LHE aggregaten zijn een goede oplossing voor al uw toepassingen. De LHE aggregaten kunnen ingezet worden met vele koudemiddelen zoals o.a. R134a, R404A/R507, R407A/C/F en HFO’s.

Inmiddels is de productieomschakeling een feit en worden deze LHE aggregaten vanaf november j.l. reeds geleverd onder het zelfde Coolmark artikelnummer als voor de voormalige LH aggregaten.

Mocht u nog verdere informatie willen hebben betreffende deze nieuwe reeks LHE luchtgekoelde aggregaten, dan kunt u contact opnemen met onze technische afdeling.

Gert van VugtTel: 0180 - 751 351Verberg boodschap