Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Bitzer productnieuws

Wijziging leveringsomvang compressoren met lagerdekselvoorbereiding t.b.v. opto-electronische olieniveausensor.

Bij compressoren uitgevoerd met een oliepomp wordt de juiste oliedruk, benodigd voor een correcte smering, gecontroleerd door een olieverschildruk pressostaat. Deze mogelijkheid is echter niet voorhanden bij compressoren zonder oliepomp. Voor deze compressoren met zogenaamde centrifugaalsmering heeft Bitzer een opto-electronische olieniveausensor (OLC-K1) ontwikkeld welke de olieflow controleert. Deze optie is beschikbaar op alle compressoren in de range CE3 (4FES-3Y t/m 4CES-9Y) en CE4 (4VES-6Y t/m 4NES-20Y), inclusief de Varispeed en R410A en CO2 modellen uit deze ranges.

De olieniveau sensor OLC-K1 wordt geplaatst in het lagerdeksel, welke voorzien moet zijn van een aansluitconnectie. Tot op heden waren alleen de compressoren uit de CE4 range (en alle R410A modellen) standaard voorzien van een zogenaamd voorbereid lagerdeksel geschikt voor plaatsing van de olieniveausensor en was de optie voor de CE3 modellen optioneel verkrijgbaar tegen een kleine meerprijs. Bij Coolmark waren deze modellen uit de CE3 range beiden verkrijgbaar, de uitvoeringen met lagerdeksel voorbereiding waren herkenbaar aan het artikelnummer gevolgd door het achtervoegsel BC (Bearing Cover prepared/lagerdeksel voorbereid).

Per 1 juli heeft Bitzer de productie aangepast en vanaf deze datum wordt ook de CE3 range standaard voorzien van een aansluiting in het lagerdeksel. (Uitlopende voorraadmodellen voorbehouden). Deze uitvoering wordt nu de standaard en de meerprijs voor de voorbereide lagerdeksels is hierbij ook komen te vervallen. Uitzonderingen zijn de transkritische CO2 compressoren waar deze uitvoering nog steeds als optie besteld moet worden.

Nog even voor de duidelijkheid een opsomming van de betreffende typen en de leveringsomvang van deze Bitzer compressoren met voorbereide lagerdeksels.

 Tot 30-06-2014Vanaf 01-07-2014
4FES-3Y t/m 4CES-9YOptioneelStandaard
4VES-6Y t/m 4NES-20YStandaardStandaard
4FES-5.F1Y t/m 4CES-9.F3YOptioneelStandaard
4VES-7.F3Y t/m 4NES-20.F4YStandaardStandaard
4FDC-5Y t/m 4NDC-20YStandaardStandaard
4FSL-7K t/m 4CSL-12KOptioneelStandaard
4VSL-15K t/m 4NSL-30KStandaardStandaard
4PTC-6K t/m 4CTC-30KOptioneelOptioneel
 
Gert van VugtTel: 0180 - 751 351Verberg boodschap