Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Climate Recovery luchtkanaalsystemen

Climate Recovery maakt klimaatsystemen stiller en duurzamer

Het nieuwe, geïsoleerde Climate Recovery luchtkanaalsysteem biedt een compleet programma kanalen en hulpstukken voor de HVAC-markt (verwarming, ventilatie en airconditioning). Door de gepatenteerde zeskantige binnenzijde kunnen Climate Recovery kanalen plat verpakt en vervoerd worden. Het gewicht van een kanaal bedraagt minder dan de helft van een vergelijkbaar staal ventilatiekanaal, waardoor ze eenvoudig te vervoeren en te installeren zijn. Een studie van de installatie- professionals in Zweden toont aan dat het, standaard met isolatie uitgevoerde, Climate Recovery systeem 50% sneller kan worden geïnstalleerd in vergelijking met een systeem met standaard ronde stalen kanalen.

Een duurzame oplossing en ook nog veel sneller te monteren

De Climate Recovery buizen en hulpstukken zijn hoofdzakelijk gemaakt van gerecycled glas, zand en soda. De binnen- en buitenzijde zijn voorzien van gepatenteerde aluminiumfolie. Door het geringe gewicht is Climate Recovery geschikt voor zowel renovatie als ook voor nieuwbouw projecten. Climate Recovery kan als individueel systeem gemonteerd worden, maar is ook naadloos toe te passen in combinatie met bestaande standaard ventilatiekanalen. Tevens is Climate Recovery uitermate geschikt voor airconditioningsystemen. De installateur hoeft niet eerst metalen ventilatiekanalen te monteren en (laten) isoleren maar kan veel sneller het “geïsoleerde” kanaal installeren.

Waarom kostbare oplossingen toepassen als er luchtkanalen bestaan met standaard geluiddemping?

Door de geluiddempende eigenschappen van Climate Recovery kan bespaard worden op zowel tijd als geld voor het aanbrengen kostbare geluiddempende voorzieningen zoals bijvoorbeeld geluiddempers. Samengesteld uit hoofdzakelijk glas en zand heeft Climate Recovery een veel kleinere footprint ten opzichte van standaard stalen ventilatiekanalen door een CO2 reductie van circa 80-90%.

Tot 50dB geluiddemping met Climate Recovery!

Testen uitgevoerd door SP, het Zweedse geaccrediteerde testlaboratorium, tonen aan dat Climate Recovery luchtkanalen een geluiddemping bieden van meer dan 50dB ten opzichte van standaard stalen ventilatiekanalen. Getest volgens EN ISO 7235:2003.

Olof HuibertsTel: 0180 - 751 365Verberg boodschap