Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Coolmark Propaan Chiller 2.0

Vorig jaar heeft Coolmark reeds haar uitgebreide range Propaan Chillers geïntroduceerd als een nieuw concept voor een groene en zeer efficiënte manier van koelen.

Inmiddels een jaar verder, kunnen we zeker concluderen dat dit milieuvriendelijke concept voorziet in een grote behoefte en dat deze Chillers in een breed toepassingsgebied ingezet kunnen worden. Voorbeelden van toepassingen tot op heden zijn klimaatinstallaties van kantoorpanden tot bedrijfshallen en koeltoepassingen in de AGF sector en de Procesindustrie.

Het natuurlijke koudemiddel Propaan/R290 kenmerkt zich door een zeer lage GWP van slechts 3, heeft uitstekende thermodynamische eigenschappen en een laag volumemassa wat resulteert in een hoge COP in verhouding tot chemische koudemiddelen. Groot voordeel is de zeer geringe koudemiddelinhoud in tegenstelling tot conventionele systemen, door de uitvoering van separate koeltechnische circuits (per compressor), platenwarmtewisselaars als verdampers en de toepassing van (volledig aluminium) micro-channel condensors.

De Chillers zijn voorzien van robuuste semi-hermetische compressoren welke specifiek ontworpen zijn voor het koudemiddel Propaan/R290. Het compacte ontwerp is volledig gericht op efficiëntie, rendement en energiezuinigheid. Standaard zijn de Chillers dan ook voorzien van stille EC condensorventilatoren, elektronische expansieventielen, platenwarmtewisselaar t.b.v. onderkoeling welke het rendement verbeterd en kan de eerste/leidende compressor optioneel voorzien worden van een Danfoss frequentieregelaar om zodoende een nog betere efficiëntie en regelbaarheid te verkrijgen. Tevens is de optionele hydromodule te voorzien van allerhande modellen pompen (optioneel ook met EC technologie) en buffervaten van diverse grootte.

De luchtgekoelde Propaan Chillers zijn leverbaar in een drietal modellen, waarvan de typen Modular en V-Line vorig jaar al geïntroduceerd zijn. Dit jaar is er een uitbreiding gekomen door de komst van de zogenaamde MiniLine en is de range V-Line modellen naar boven uitgebreid zodat de capaciteitsrange loopt van 5 tot wel 1.340 kW. Naast deze luchtgekoelde varianten is het tevens mogelijk de units uit te voeren met watergekoelde condensors, capaciteitsrange van deze modellen loopt tot 800 kW.

Sleutelwoord van deze Coolmark Propaan Chillers is ‘flexibiliteit’. Er zijn een groot aantal modellen en bouwgroottes beschikbaar welke gecombineerd met diverse typen en fabricaten compressoren, condensorblokken en ventilatormotoren van verschillende diameters samengesteld kunnen worden tot de exact benodigde toepassing. Elke unit wordt dan ook specifiek ontworpen en gebouwd op de werkelijk benodigd applicatie en ook tijdens het bouwproces kunnen er specifieke wensen ingevuld worden. Voor elke toepassing of wens is er dan ook een oplossing beschikbaar met vele optionele extra’s zoals o.a. persgaswarmtewisselaars, 100% heat recovery, speciale RVS platenwarmtewisselaars toegepast als verdamper voor het koelen van agressieve media (Procesindustrie), Free-cooling module(s), allerhande mogelijkheden m.b.t. de uitvoering of aanpassing van de schakelkast en het hydraulische gedeelte van de unit tot het spuiten van de unit in de door u gewenste kleurstelling. Kortom wij maken ze op bestelling én op maat voor u en kunnen u begeleiden tijdens het bouwproces inclusief ondersteuning op locatie tijdens de inbedrijfstelling van de Chiller.

De ontwerpoplossingen en componenten die zijn gemonteerd in het systeem, voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteits- en veiligheidseisen en mits buiten opgesteld gelden er nagenoeg geen restricties voor units werkend met het natuurlijk koudemiddel Propaan/R290. Tevens voldoen de Chillers nu reeds aan de SEPR (Seasonal Energy Performance Ratio) waarden welk gesteld worden in de ErP 2015 richtlijn (Ecodesign) voor 2018.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden én oplossingen welke Coolmark u kunt bieden met deze geheel vernieuwde range Propaan Chillers dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Projecten.

Gert van VugtTel: 0180 - 751 351Verberg boodschap