Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Coolmark Propaan chillers

Coolmark heeft een uitgebreide range luchtgekoelde Propaan chillers in haar pakket opgenomen. Deze standaard range Coolmark Propaan chillers bestaat uit een complete serie van 36 tot 720 kW en is geschikt voor zowel koel- als klimaattoepassingen.

De chillers zijn uitgevoerd met 1, 2, 3 of 4 semi-hermetische Dorin zuigercompressoren welke speciaal ontworpen en geschikt zijn voor werking met het milieuvriendelijke natuurlijke koudemiddel R290 en gemonteerd zijn in een robuuste weerbestendige omhuizing voor plaatsing buiten. Naast deze standaard range zijn speciale custom-made units op aanvraag mogelijk in allerlei uitvoeringen.

De compacte unit is gemaakt van gecoat gegalvaniseerd plaatmateriaal. Het koeltechnische gedeelte van de installatie is afgescheiden van het elektronische gedeelte d.m.v. een interne geluidgeïsoleerde gesloten behuizing. Deze behuizing is voorzien van een gasdetectiesysteem welke o.a. een centrifugaal ventilator aanstuurt in geval van calamiteiten. Deze ventilator verzorgt tevens de benodigde ventilatie van de interne compressorruimte.

De compressoren worden star gemonteerd op teflonringen. Leidingen en andere koeltechnische delen zijn gefixeerd in rubberen beugels. Als verdamper worden gesoldeerde RVS platenwarmtewisselaars toegepast welke werken met een elektronisch expansieventiel. Per koelcircuit wordt een geïsoleerde platenwarmtewisselaar toegepast welke naast de benodigde zuiggasoververhitting tevens onderkoeling creëert wat de prestaties van de chiller aanzienlijk verbetert en wat resulteert in een hogere COP en EER waarden.

De units worden geleverd met in hoogte verstelbare rubberen opstelvoeten. Het elektronische gedeelte bestaat uit een schakelkast met hierin alle benodigde beveiligingen, signaallampen e.d. en Carel regelapparatuur t.b.v. compressor/condensor- en elektronische inspuitregelingen.

De compacte afmetingen van de Propaan chiller maken het mogelijk deze eenvoudig overal te kunnen plaatsen. Optioneel kunnen de units uitgevoerd worden met een Hydro-module bestaande uit een pomp(en)pakket en een buffervat. Verder kan de eerste compressor uitgevoerd worden met een frequentieregelaar voor een traploze capaciteitsregeling en om eventueel te kunnen voldoen aan de ontwerpeisen welke gesteld worden in de Energie Investeringsaftrek regeling (EIA 2015).

De ontwerpoplossingen en componenten gemonteerd in het systeem voldoen aan de hoogste standaarden en kwaliteit- en veiligheidseisen welke voor deze units werkend met het koudemiddel Propaan/R290 van toepassing zijn.

Mocht u interesse hebben in het volledige gamma Propaan chillers van Coolmark dan kunt u contact opnemen met onze technische afdeling.

Gert van VugtTel: 0180 - 751 351Verberg boodschap