Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Danfoss Micro Plate Heat Exchangers

Coolmark introduceert een geheel nieuwe range Danfoss platenwarmtewisselaars. Deze zogenaamde Micro Plate Heat Exchangers kenmerken zich door een geheel nieuw ontwikkeld platenpatroon, gebaseerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van warmteoverdracht.

Een groot voordeel hiervan is dat de wisselaar zeer compact gebouwd kan worden wat resulteert in een 40% lager gewicht en een koudemiddelinhoudreductie van wel 35% ten opzichte van een vergelijkbare wisselaar. Uiteraard heeft dit weer tot gevolg dat deze wisselaars ook prijstechnisch interessant zijn.

De platenwarmtewisselaars zijn geschikt voor alle standaard koeltechnische, airconditioning , warmtepomp en water/water toepassingen en kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor diverse custom-made toepassingen.

Installatie van de wisselaars gaat zeer eenvoudig aangezien deze wisselaars zijn voorzien van een gecombineerde aansluiting voor zowel draad- als soldeerconnecties.

De standaard maximale werkdruk van deze wisselaars is 30 bar, terwijl er tevens een zogenaamde L versie beschikbaar is met een maximale werkdruk van 45 bar. Het temperatuurbereik loopt van -196 ºC tot +200 ºC. Het plaatmateriaal bestaat uit RVS platen en ook de aansluitingen zijn uitgevoerd in RVS. De platen zijn kopergesoldeerd.

Danfoss beschikt over een duidelijk selectieprogramma van deze wisselaars. Dit programma kunt u vinden op onze website: Productinfo > Koudetechniek > Software > Danfoss Hexact.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze wisselaars neem dan contact op met onze technische afdeling voor meer informatie.

 
Gert van VugtTel: 0180 - 751 351Verberg boodschap