Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Doek valt definitief voor R22!

Hoewel het jaar 2014 nog maar net begonnen is, naderen we met rasse schreden het moment dat het bijvullen van oude R22 installaties definitief verboden gaat worden. Per 1 januari 2015 is het namelijk al zover en wordt het bijvullen van HCFKs (zoals R22 en R22 mengsels) verboden. Op dit moment zijn er nog veel draaiende R22 installaties, deze kunnen na 1 januari 2015 dus stil komen te vallen.

De NVKL heeft in samenwerking met Rijkswaterstaat Leefomgeving (Ministerie van Infrastructuur & Milieu) een flyer gemaakt waarmee u uw klanten kunt informeren over het verbod op R22 en de gevolgen welke dit kan hebben voor de koel- en klimaatinstallaties van uw klanten. In de flyer wordt op duidelijke wijze uitleg gegeven over de feiten met betrekking tot R22, de veranderde wetgeving en wat de gevolgen hiervan zijn voor uw klanten. Tevens staan er hierin opties vermeldt voor vervanging van de oude installatie door bijvoorbeeld een installatie werkend met natuurlijke koudemiddelen. Zeker gezien de laatste ontwikkelingen op het gebied van de herziening van de F-gassen verordening, waarin nu een overeenstemming is bereikt door het Europese parlement, raad en commissie, is deze optie de meest voor de hand liggende lange termijn oplossing voor uw klanten.

De leaflet is hier te downloaden.

Neem dus nu alvast uw verantwoordelijkheid en informeer uw klanten tijdig hierover zodat zij volgend jaar niet voor een onaangename verrassing komen te staan.

Graag informeren wij u verder over de alternatieven met betrekking tot het vervangen van uw oude R22 installaties en de mogelijkheden welke Coolmark u kan bieden op het gebied van een installatie met natuurlijke koudemiddelen.

(Bron:www.nvkl.nl)

 
Gert van VugtTel: 0180 - 751 351Verberg boodschap