Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Duitse degelijkheid

Op 8, 9 en 10 oktober 2014 hebben diverse klanten van Coolmark een bezoek gebracht aan de fabrieken van Bitzer (marktleider in compressoren) en Roller (producent van hoogwaardige luchtkoelers) in de regio Stuttgart. Doel van dit bezoek was het overdragen van kennis, want soms is zien beter dan horen. Tijdens de fabrieksbezoeken zijn er diverse presentaties en korte trainingen geven over CO2 en energiebesparing in combinatie met techniek en commercie. Hierdoor stellen wij onze klanten nog beter instaat de opdrachtgevers te informeren en adviseren.

Bitzer

Bitzer compressoren zijn al jaren een begrip in de koeltechniek en staan voor kwaliteit, degelijkheid en innovatie. Het is indrukwekkend om te zien hoe de diverse robots volautomatische compressoren produceren. Maar ook een bezoek aan het trainingscentrum van Bitzer onderstreept de kennis en kunde met een volledige CO2 installatie. Bitzer is niet zomaar een onderneming, maar een stichting die als doelstelt alle winst te investeren in het bedrijf om met behulp van de “Kaizen filosofie” continu te werken aan verbeteringen intern en extern.

De doelstellingen van “Kaizen” bij Bitzer:

  • Eliminatie van verspillingen (zoals grondstoffen, tijd en investeringen).
  • Just in time-leveringen.
  • Standaardisering van productie.
  • Cyclus van voortdurende verbeteringen (intern en extern).

Door op deze manier te werken kan Bitzer altijd de kwaliteit garanderen die men van een marktleider verwacht en tegelijkertijd de voorsprong in ontwikkeling waarborgen.

Roller

Roller (officieel Walter Roller), is de Duitse fabrikant van hoogwaardige luchtkoelers en werkt reeds jaren samen met Coolmark. Roller onderscheidt zich nadrukkelijk op het gebied van vakmanschap, kwaliteit, energieverbruik, installatie en onderhoudgemak. Dat zie je door het gehele bedrijf terug van R&D afdeling tot productie en van kwaliteitscontrole tot distributie . Alles staat in het teken van kwaliteitsverbetering.

Het basis assortiment van Roller bestaat uit:

  • Fan Coil Units
  • Air Coolers
  • Heat Exchangers

Tijdens de fabriekstour laat Roller zien hoe o.a. miniverdampers voor wandmeubelen en koelcellen, Flatline verdampers, kubieke verdampers en dubbelfluxverdampers worden geproduceerd. Ook de productie- en testafdeling van Heat Exchangers is een en al vakmanschap. Hier zien wij o.a. de productie van een grote CO2 Heat Exchangers met RVS omkasting en hoe alle blokken worden getest o.a. in een waterbassin.

Tijdens de presentatie en trainingen geeft Roller een kijkje in de keuken van R&D, hoe men continu innoveert op gebied van energieverbruik met o.a. EC fans (besparing 40%), ontdooidempers (besparing tot 80%) en intervalontdooiing (besparing 17%). Hierdoor zijn er grote besparingen te behalen.

Ook wordt gelijk duidelijk dat R&D veel aandacht geeft aan de levensduur. De levensduur wordt bepaald door omgeving in combinatie van materiaalkeuze. Roller heeft hierin een groot adviserend vermogen en zeer ruime keuze in materialen en behandelmethodes. In combinatie met het unieke ontwerp en productiemethodes van de fins, leidingwerk en omkasting levert Roller Duitse degelijkheid.

De toepassingsgebieden zijn o.a. commercieel, industrieel en marine . Hiermee is Roller een ideale partner voor Coolmark en de installatiewereld.

Het bezoek aan Stuttgart wordt afgesloten met een geweldig volksfeest, het “Cannstatter Volksfest”!

Graag danken wij alle deelnemende installateurs en natuurlijk Bitzer en Roller voor de gastvrijheid. Wilt u ook een training volgen van Bitzer of Roller neem dan contact met ons op.

Huibert BaakTel: 06 - 51133178Verberg boodschap