Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

ESK Schultze product update

Na jarenlange ervaring met Natuurlijke Koudemiddelen, en met name het koudemiddel CO2, heeft ESK een groot aantal componenten uit haar uitgebreide pakket vernieuwd. Ruwweg is het pakket van ESK onderverdeeld in een drietal delen welke gebaseerd zijn op de maximale werkdruk.

De standaardrange, welke geschikt is voor o.a. HFK koudemiddelen en welke ook toepasbaar zijn met het koudemiddel CO2 hebben een maximale werkdruk van 45 bar. De opvolgende range, met de type aanduiding ‘CDM’, is uitsluitend geschikt voor CO2 en heeft een maximale werkdruk van 60 bar. Als laatste is er een serie producten beschikbaar, uitsluitend geschikt voor CO2 in transkritische toepassing met een maximale werkdruk tot 130 bar. Deze range is herkenbaar aan de type aanduiding ‘CDH’.

Een aantal belangrijke wijzigingen welke hebben plaatsgevonden voor het voetlicht. De bekende range olieafscheiders voor transkritische CO2 toepassing type BOS2-CDH zijn vervangen door een nieuwe serie olieafscheiders type BOS3-CDH. Deze typen kenmerken zich door een zeer nauwkeurige afscheiding door middel van een coalescent filter. Dit filterelement is vervangbaar. In plaats van een vlotter zijn deze afscheiders voorzien van een aansluiting voor een olieniveau-controlemodule. De olieafscheiders zijn voorzien van een gecombineerde las/soldeeraansluiting. Tevens is er een nieuw model uitgebracht welke geschikt is tot een maximale koelcapaciteit van wel 570 kW bij een verdampingstemperatuur van -10 ºC en een gaskoeleruittrede van 35 °C en een druk van 90 bar. Maximale werkdruk van deze olieafscheiders is 130 bar bij een bedrijfstemperatuur van 140 °C tot -10 °C. (Bij een bedrijfstemperatuur tot 160 °C is de maximale werkdruk 120 bar).

De elektronische olieniveauregelaars zijn vervangen door alweer de 4e generatie. De nieuwe typen ERM4 en ERHD4 zijn uitermate geschikt voor een zeer nauwkeurige regeling en controle van het olieniveau van sub- en transkritische CO2 compressoren alsook voor HFK koudemiddelen. Aanbevolen drukverschil van de ERM4 typen is 1,5 tot 4,5 bar en het aanbevolen drukverschil van de ERHD4 typen is 4,5 tot 35 bar. Maximaal drukverschil van beide typen is 40 bar en de maximale werkdruk is 60 bar. De olieniveauregelaars kunnen direct op de compressoren aangesloten worden door middel van een gecombineerde 3 / 4 bout- of 1.1/8”-18UNEF draadaansluiting. De signaleringsmodule op de olieniveauregelaars is voorzien van gekleurde LED’s welke de status van de regelaar of een eventuele over- of ondervulling aangeven. Optioneel zijn de olieniveauregelaars beschikbaar in een gespiegelde uitvoering, geheel afhankelijk van de bouw van de compressorinstallatie. T.b.v. hogere werkdrukken in het olieretoursysteem is er een model beschikbaar welke geschikt is voor een maximale werkdruk van 100 bar, type ERM4-CDH-OC. Deze olieniveauregelaar wordt geleverd met een separate magneetafsluiter welke geschikt is voor een maximale werkdruk van 150 bar. Naast de eerder genoemde controlemodule zijn alle olieniveauregelaars standaard uitgevoerd met een geïntegreerd kijkglas.

Naast deze wijzigingen zijn er een aantal kleinere wijzigingen doorgevoerd o.a. door middel van het uitbreiden van de range filterdrogers t.b.v. CO2 toepassing met een maximale werkdruk van 60 bar. Deze range loopt nu van 5/8” - 16mm t/m 1.5/8” - 42mm, afhankelijk van de grootte in een 1 of 2 steens uitvoering. Tevens zijn er een tweetal filterdrogers t.b.v. een maximale werkdruk van 130 bar geïntroduceerd. Deze zijn in een 1 en 2 steens uitvoering leverbaar en de aansluitmaat is een gecombineerde las/soldeeraansluiting (DN25 / 1.1/8” – 28mm). Nieuw in het programma zijn een reeks kijkglazen ook geschikt voor CO2 toepassing. Een tweetal typen zijn geschikt tot een maximale werkdruk van 60 bar en er is een type geschikt voor een maximale werkdruk van 160 bar. Aansluiting van dit kijkglas is een las of Swagelok connectie. Als laatste zijn van een groot aantal standaardproducten de maximale werkdruk verhoogd tot 53 bar. Coolmark heeft naast het uitgebreide pakket t.b.v. CO2 ook de ESK componenten welke geschikt zijn voor NH3 en Propaan in haar pakket opgenomen.

Mocht u interesse hebben in het ESK pakket welke Coolmark voert of vragen hebben betreffende deze componenten dan kunt u altijd contact opnemen met onze technische afdeling.

Gert van VugtTel: 0180 - 751 351Verberg boodschap