Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

G0° / PTC+ kiezen voor f-gassenvrij

Het dynamische vakgebied van de koudetechniek vereist steeds meer specialistische expertise van medewerkers in de sector. Dat ligt onder meer aan de intrede van natuurlijke koudemiddelen en hybride technieken, als gevolg van het streven naar duurzaamheid en energiebesparing.

De vraag naar training en ontwikkeling neemt daardoor toe. PTC+ te Ede inspireert jonge mensen te kiezen om in de koudetechniek te gaan werken. Dit vertelt Roelof Robbertsen van het opleidingscentrum voor koude- en klimaattechniek.

Expertisecentrum PTC+

Het Expertisecentrum Koudetechniek heeft een centrale rol in het netwerk van de koudetechniek in Nederland en zelfs daarbuiten. Door het succes wordt er nu dan ook flink uitgebreid met kantoren en leslokalen aan de voorzijde van het expertisecentrum. Voor de warmteopwekking is gekozen om aan te sluiten op de biowarmte-centrale van Ede en voor de koeling kiest PTC+ voor een inverter gestuurde Propaan chiller van Coolmark. Zo is er een concrete duurzame bijdrage aan de milieudoelstelling van PTC+. Daarnaast kunnen leerlingen, cursisten en bezoekers ook in de praktijk zien dat duurzaam geen toekomst is maar de praktijk van vandaag. “Immers training met deze nieuwe middelen is een van de belangrijke speerpunten en wat is dan mooier als het ook in je eigen gebouw toe te passen is”, zegt Roelof.

Coolmark Propaan chiller

PTC+ heeft gekozen voor een 110 kW chiller met 2 compressoren en een Danfoss frequentieregelaar. De chiller is voorzien van een Hydromodule (pompen, flowswitch, buffervat enz.) en natuurlijk zijn de ventilatoren uitgerust met EC techniek voor een nog energiezuinigere werking. Zo ontstaat er een plug&play koudwatermachine die door Coolmark in bedrijf wordt gesteld. Hierdoor kan technisch buro Pola uit Zevenaar snel en effectief het systeem bouwen.

Coolmark heeft een uitgebreide range luchtgekoelde Propaan chillers van 36 tot 720 kW en is geschikt voor zowel proces- als klimaattoepassingen.

Wilt u meer weten over de range van Propaan chillers of andere f-gassenvrij systemen neem dan contact met ons op.

 
Huibert BaakTel: 06 - 51 13 31 78Verberg boodschap