Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Het ultieme flare- en optrompgereedschap

Het maken van een FLARE is één van de meest belangrijke handelingen gedurende de installatie van een airconditioner of in een koude-installatie en het kost de installateur veel kostbare tijd om een goede en betrouwbare flare te maken.

Flareset, type FSPIN 100

Met het standaard flarehoogtesysteem van de flareset FSPIN maak je altijd de dezelfde perfecte flare, elke keer weer. Door zijn gepatenteerde hoogtemperatuur flaringsysteem is het niet nodig om je zorgen te maken dat er in de pijp scheurtjes ontstaan tijdens het flaren. Met de warmte die ontstaat tijdens het flaren met de flare-spin wordt het materiaal zachter gemaakt, zodat er een uiterst betrouwbare lekvrije flare gemaakt kan worden, zelfs voor hoge druk installaties.

Doordat de flare gemaakt wordt met frictiewarmte is de flare ook iets zachter geworden zodat deze door de wartel goed afdichtend kan worden gemonteerd (zoals een afdichtring in een flarefitting).

Een ander belangrijk onderdeel van deze flare-spin, is de borst c.q. stopper. Deze borst zorgt ervoor dat elke flare gelijk is van lengte en maat. Dus niet meer nodig om de lengte af te meten. Daarnaast zijn er nog andere voordelen, zoals:

  • Ontbramen is niet nodig.
  • 10x sneller.
  • Past in elke standaard boormachine (1800 t/min - 18V).
  • Levensduur voor meer dan 4.000 keer.

Dus elke keer dat je de flare-spin in de koperen- of aluminium pijp drukt wordt er een perfecte betrouwbare flare gecreëerd.

Optrompset, type SSPIN 500

Het voordeel van de optromp SSPIN-set is dat heel eenvoudig de koperen pijp wordt opgetrompt naar de standaard soldeermaat, welke benodigd is om betrouwbare solderingen te maken. Dit is alleen mogelijk doordat de pijp wordt uitgezet door middel van een hoogtemperatuur proces, welke scheurtjes in de pijp voorkomt. Een ander belangrijk onderdeel van deze optromp-spin, is de borst c.q. stopper. Deze borst zorgt ervoor dat elke tromping gelijk is van lengte en maat. Dus niet meer nodig om de lengte af te meten.

Henk de VisserTel: 0180 - 751 345Verberg boodschap