Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Mitsubishi Heavy Industries: Klimaattechniek in ontwikkeling

Zoals het een gerenommeerd merk volstaat, is Mitsubishi Heavy Industries constant in beweging om haar producten door te ontwikkelen en verder te verbeteren. Uiteraard wordt hierin geluisterd naar de wensen en/of eisen van de klant. In alle facetten worden de materialen zodanig ontwikkeld dat het voor u als installateur een nog prettiger te gebruiken product wordt. De eindgebruiker zal hierin ook zeker zijn voordelen treffen als het gaat om installatiegemak, verbruik en onderhoud.

Vol trots mogen wij u de volgende vernieuwingen presenteren op de verscheidene lijnen van Mitsubishi Heavy Industries.

In onze RAC-serie hebben wij een nieuw satellietmodel mogen verwelkomen, de SRR-ZM serie. Deze satellietunits zijn standaard uitgevoerd met een condenswaterpomp, heeft een statische druk tot 35 Pa en een infrarood bediening met nu ook een uitgebreide weektimer.

In onze PAC-serie hebben wij nieuws omtrent de buitendelen. De FDC200VSA en de FDC250VSA zijn nieuw ontworpen en kenmerken zich door een hogere efficiency, ruimer werkingsbereik (-15 ºC tot 50 ºC) en een verbetering van de servicemogelijkheden, namelijk :

 • Minder bevestigingsschroeven.
 • Grotere leidingdoorvoer.
 • Scharnierend printplaatdeel.
 • Bevestigingsgaten tuidraden.
 • Een transparant regendeksel voor bescherming tijdens onderhoud.
 • 4 Handgrepen op gelijk niveau voor makkelijk transport.

De plafondonderbouwunits FDEN-VF zullen later dit jaar ook worden vervangen door nieuwe types FDEN-VG. Onderscheidend voor deze nieuwe serie zijn:

 • De hoge efficiency (d.m.v. de nieuwe DC fanmotor).
 • CNT en CNTA beschikbaar.
 • Verbetering servicemogelijkheden.
 • Uiteraard voldoen de units aan de Ecodesign Tier 2 eis (LOT 11).

Ook zijn er vernieuwde binnendelen in de (hoge statische druk 200 Pa) satellietserie te verkrijgen. De FDU200VG/ 250VG vervangen hierin de VF-serie en hebben, zoals de eerder aangegeven verbeterpunten van de hierboven genoemde plafondonderbouwserie, ook als kenmerk dat op deze units E.S.P. setting (elektronische statische drukregeling) beschikbaar is. Deze regeling zorgt voor een automatisch drukverdeling over de aangesloten slangen. Dit zorgt er voor dat de druk in de slangen ook bij ongelijke lengte goed verdeeld wordt.

Na de introductie van de KXZ systemen medio vorig jaar wordt ook deze range verder uitgebreid. Naast de gewone lijn buitendelen, welke allen een COP waarde van 4,0 hebben, is er nu een HI-COP lijn met 3 buitendelen van 22,4, 28,0 en 33,5 kW toegevoegd. Deze zijn ook te koppelen tot 3 buitendelen en hebben COP waarden van 4,5 en hoger. In dezelfde 3 capaciteiten zijn er nu ook watergekoelde condensors. Mitsubishi Heavy Industries is hiermee niet de eerste in de markt, wel kunnen we u de hoogste COP waarden ter wereld bieden tot nominaal 6,2.

Last but not least hebben we 2 type “Lite” buitendelen aan ons pakket toegevoegd. Deze 2 modellen in 22,4 en 28,0 kW zijn een soort “retro” uitvoering en gaan terug naar de specificaties van onze eerste KX series. Kortere leidinglengten, minder aansluitbare binnendelen, maar met ook veel lagere prijzen hebben we een zeer aantrekkelijke oplossing gecreëerd tussen de SCM multi-split en de KX serie.

Uiteraard hebben ook deze systemen de eigenschappen van KXZ, welke we nog even voor u opsommen.

 • 3-Stappen “silent mode”
 • Variabele temperatuur- en capaciteitscontrole.
 • Peak Cut / noodstop.
 • 4 Prioriteit instelmogelijkheden.

Met al deze innovaties in ons pakket mag de Centrale Bediening niet achterblijven, en dus is ook daar de aandacht naar uitgegaan. De SL4 heeft een update gehad en wij mogen u presenteren: de SC-SL4-A/BE, versie 2. Nu Nederlandstalig, met weercompensatie, Floor lay-out en monitoring en control via PC of Smartphone!

Natuurlijk zijn alle nieuwe producten opgenomen in E-solutions. U ziet, Mitsubishi Heavy Industries staat niet stil, is continue in ontwikkeling en luistert graag naar uw wensen om het scala aan producten te verbeteren zodat u van alle voordelen en gemakken blijft voorzien.

Michael van MullemTel: 0180 - 751 369Verberg boodschap