Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Madel nieuws!

Lof en Laif lijnroosters met vaste uitblaaslamel en geminimaliseerd frame

De lijnroosters met vaste uitblaaslamel uit de serie LOF en LAIF zijn fraai vormgegeven zonder afbreuk te doen aan de technische prestaties. Ze kunnen op twee manieren gemonteerd worden. Dit kan met draadeinden aan het vaste plafond of door middel van een PM montage waarmee de roosters aan het verlaagde plafond worden geklemd. Bij gebruik van optionele plenums kan gekozen worden voor zowel een geïsoleerd als ongeïsoleerd plenum. Om de esthetische uniformiteit van de ruimte niet te verstoren, is het mogelijk om een doorlopend lijnrooster te maken met actieve en niet-actieve zones.De LOF en LAIF zijn geschikt voor zowel luchttoevoer als luchtafvoer. Door de optimalisatie van de vaste schoepen wordt de lucht met Coanda-effect in één (LOF) of twee (LAIF) richtingen uitgeblazen. De LOF en LAIF lijnroosters hebben een groot volumebereik van 60% met behoud van een stabiel uitblaaspatroon en kunnen worden toegepast in ruimtes van 2,6 tot 4 meter en met een temperatuurverschil van 12 ºC.

Accessoires t.b.v. Zoning systeem en MHI satellietunits

Mitsubishi Heavy Box Interface

Het Madel Zoning systeem is een systeem waarmee u in meerdere ruimtes de temperatuur afzonderlijk per ruimte kunt regelen op één satellietunit met luchtkanalen of geïsoleerde slangen. De regeling vindt plaats met digitale thermostaten die radiografisch verbonden zijn met een centrale regelaar (master thermostaat). De thermostaten sturen de gemotoriseerde regelkleppen (welke in de luchtkanalen naar de verschillende ruimtes zitten) open of dicht. Het resultaat: in meerdere ruimtes de gewenste temperatuur met één satellietunit.

Met het Modbus tweeweg communicatiesysteem tussen de Heavy Box Interface en de centrale regeleenheden (KRC-PLUS, KSP of KCA) van het Zoning systeem, is in combinatie met onze MHI satellietunits, een optimale werking gegarandeerd. Lagere investeringskosten, lager energieverbruik en een hoog comfort zijn gegarandeerd.

Enkele kenmerken van de Mitsubishi Heavy Box:

  • Maakt de totale integratie van het Madel Zoning systeem met de airconditioner mogelijk. U kunt vanaf de Madel Zoning Master thermostaat overschakelen tussen koeling- en verwarmingsmodus.
  • Verhoogt de efficiency van het invertersysteem en verlaagt het energieverbruik.
  • Heeft een automatische instelling die ervoor zorgt dat de ventilatorsnelheid van de satellietunit automatisch aangepast wordt en daardoor voor meer comfort en een lager geluidsniveau zorgt.

KBY Constante drukregeling

Met de KBY regelmodule kan een constante druk ingesteld én behouden worden in kanalenwerk met gemiddelde en lage druk (20 tot 300 Pa).

Deze drukregelaar is met name geschikt voor installaties met een variabel luchtvolume zoals Zoning systemen, installaties met VAV systemen (variabel air volume) of installaties met modulerende ventilatievolumes.

Het gebruik van de KBY regeling zorgt voor evenwicht in het volledige netwerk van luchtkanalen en een gelijkmatige werking van de roosters in de installatie.

De KBY regeling beschikt over een druksensor, een keuzeschakelaar en een draaiknop waarmee de te behouden druk eenvoudig ingesteld kan worden.

De unit werkt op een omloopklep (ZC/ZQ) door middel van een 24Vdc contact of direct met een 0-10V uitgang op een AC/DC ventilatormotor, een frequentieregelaar of een klep met stappenmotor.

Ecologisch en gezond!

  • Instelling van het luchtvolume naar gelang de behoefte van het vertrek.
  • Uitgelegd op temperatuur en/of luchtkwaliteit.

PLZON plenums voor Zoning systemen

Het PLZON plenum wordt op maat gemaakt en is geschikt voor satellietunits. Dit plenum bestaat uit ZC regelkleppen en een ZK / ZS overdrukklep. Het plenum is thermo-akoestisch geïsoleerd. Dit bevordert de energie-efficiency, reduceert installatietijd en vergemakkelijkt onderhoud, omdat alle ZC regelkleppen op één plek in een plenum zitten.

Doordat de regelkleppen op het PLZON plenum ver weg van de ruimte op de satellietunit gemonteerd zijn, is de akoestiek in de ruimtes ook beter.

CAD bibliotheek Madel

Wij zijn verheugd u te informeren dat onder de TAB Downloads op de Madel website een nieuwe CAD bibliotheek beschikbaar is. Deze CAD bibliotheek maakt het mogelijk om het Madel productassortiment, als DXF bestand, gemakkelijk in uw ontwerpen in te voegen. Een zeer interessant onderdeel van de CAD bibliotheek is de 3D-viewer. De 3D-viewer laat de producten in detail zien. De link naar de Madel CAD bibliotheek is : http://www.madel.com/cadlib.

Wij denken dat deze toepassing een goede ondersteuning biedt voor het gebruik en implementeren van ons Madel assortiment. Mocht u verder nog vragen hebben omtrent deze CAD bibliotheek of andere producten dan horen wij dit graag.

 
Olof HuibertsTel: 0180 - 751 365Verberg boodschap