Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Mitsubishi Heavy Industries sponsort Pearle-Gebben Talent Team in de motorsport

Het Pearle-Gebben motorrace-team is in 2016 opgericht met als doel om jonge racetalenten de kans te geven om zich te ontwikkelen in de motorrace-sport.

Inmiddels zijn er vijf jonge coureurs van 16(!) tot 22 jaar aan het team verbonden die in verschillende race-klassen uitkomen; Dennis Koopman (19 jaar uit Heino), Jarno Hoekstra (17 jaar uit Assen), en Finn de Bruin (16 jaar uit Julianadorp) komen uit in de Yamaha YZF-R3 cup. Jarno Hamberg (22 jaar uit Gees) en Danny van der Sluis (20 jaar uit Staphorst) komen uit in de OW Supercup 600. (De coureurs staan zoals gepresenteerd van rechts naar links op de foto)

Dat goede begeleiding door een professioneel team vruchten afwerpt bewijst het team door races te winnen. Finn de Bruin is wereldkampioen van de KTM 390 klasse die uitkomt in de Yamaha R3 Cup, wist zelfs een wildcard te bemachtigen voor de Superbike-klasse, de klasse die als springplank naar de Moto-GP wordt gezien. Het doel, en de verwachting, is uiteraard om jonge coureurs op termijn af te leveren aan de hogere raceklassen met de Moto-GP klasse als hoogste streven. Dit is goed voor de Nederlandse motorsport en uiteindelijk ook goed voor het team.

De combinatie van de ambitieuze doelstelling van het team, samen met de hoogwaardige techniek van het Japanse Yamaha, heeft Mitsubishi Heavy Industries doen besluiten om voor 2017 het team te sponsoren. Wanneer u belangstelling heeft voor motorracen dan kunt u de verrichtingen van het team volgen op www.raceteamdrenthe.nl .

Ralph Koster Tel: 06 - 23825507Verberg boodschap