Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Nieuw - Carel ColdWatch alarmsysteem

Kort geleden heeft Carel een nieuw product op de markt gebracht: het ColdWatch alarmsysteem. Het ColdWatch alarmsysteem is een beveiliging ten behoeve van personen die opgesloten zitten in gekoelde ruimtes.

ColdWatch maakt het mogelijk voor opgesloten personen in gekoelde ruimtes om hulp in te roepen. Door op een noodknop te drukken wordt een akoestisch signaal en een lampje op de besturingskast geactiveerd. Deze besturingskast bevindt zich buiten de gekoelde ruimte.

Componenten

  • Besturingskast: wordt buiten de gekoelde ruimte geïnstalleerd en is uitgerust met een akoestische zoemer en een lamp om alarmen te signaleren.
  • Back-up batterij: gehuisvest in de besturingskast, zorgt voor noodstroom bij stroomuitval.
  • Noodknop: wordt geïnstalleerd in de koelcel, bestaat uit een drukknop met LED licht. De LED op de drukknop brandt altijd, zodat de knop makkelijk gezien kan worden, zeker in het donker bij eventuele stroomuitval. De knop kan met de vuist ingedrukt worden.

Systeemsamenstelling

  • Besturingskast ondergebracht in een plastic behuizing met afneembaar frontpaneel. Hierdoor zijn er voldoende maatwerkmogelijkheden.
  • Kabelinvoer van onderen en van boven mogelijk.
  • Lichtsignaal en zoemer aan de voorzijde van de besturingskast om alarm duidelijk te melden.
  • Besturingskaart binnenin de besturingskast met potentiaalvrij contact voor het aansturen van extra apparaten, zoals uitzetten koeling, licht inschakelen in de gekoelde ruimte, activeren van een externe alarmmelder of telefoonkiezer.
  • De back-up batterij in de besturing zorgt in geval van stroomuitval voor activering en werking.
  • Noodknop met LED voor gemakkelijke identificatie altijd aan, met meegeleverd polycarbonaat label en compleet met boorsjabloon ten behoeve van de installatie.

Technische specificatie

Hoofdvoeding:230 Vac 50/60 Hz.
Werkingsduur:aangesloten op netwerk 230V onbeperkt.
Op batterij: met volledig opgeladen batterij 10 uur (bij stroomuitval).
Batterij: 12Vdc.
Visueel signaal: knipperende rode LED.
Zoemersterkte:geluid 90 dB op 1 m afstand
Noodknop:in de gekoelde ruimte voorzien van rode LED, 12 Vdc.
Toepassing:noodknop in gekoelde ruimtes met temperaturen van -25 tot +40 °C. Besturingskast in ruimtes met temperaturen van -10 to +40 °C
Isolatieklasse:noodknop in gekoelde ruimte IP 67 / besturingskast buiten gekoelde ruimte IP43.
vExtra alarm:Extra relais 250Vac 8A AC1 (contact gesloten bij actief alarm).

Aansluitschema

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Pavle Utjesinovic of Robert Huisintveld van de afdeling Techniek & Projecten Koudetechniek.

 
Pavle UtjesinovicTel: 0180 - 751 353Verberg boodschap