Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Coolmark introduceert nieuwe Danfoss SGP kijkglazen

Om voorbereid te zijn op toekomstige eisen komt Danfoss met een nieuwe lijn kijkglazen. Eén van de belangrijke nieuwe eigenschappen is dat de SGP kijkglazen, naast het gebruik met traditionele HFK koudemiddelen, nu standaard ook kunnen worden gebruikt met koolwaterstoffen (R290) en koolstofdioxide (R744).

De functie van een kijkglas in de koeltechniek is tweeledig. Naast het controleren van de onderkoeling of andere afwijkingen in het koudemiddel is ook de vochtindicatie een belangrijke eigenschap. Bij de SGP types heeft men de keuze uit een type zonder vochtindicator (SGP-X) en een tweetal types met vochtindicator (SGP-I & SGP-N). De keuze van het type met vochtindicator is afhankelijk van het toegestane vochtgehalte in het systeem en het type koudemiddel. In de meeste gevallen zal bij toepassing van HFK koudemiddelen worden gekozen voor het type SGP-N, terwijl voor koolwaterstoffen de keuze zal vallen op de SGP-I.

Het type SGP-X is een kijkglas zonder vochtindicator die kan worden toegepast om het ontbreken van onderkoeling of andere afwijkingen aan het koudemiddel te controleren. Maar ook kan dit type kijkglas zeer goed worden toegepast om het olieniveau in een compressor of het vloeistofniveau in een vloeistofvat te controleren.

Door de populariteit van onder andere R410A en R744 is een belangrijke eigenschap van hedendaagse lijncomponenten de geschiktheid voor toepassing bij hogere drukken. SGP kijkglazen zijn standaard geschikt voor toepassing tot 52 bar systeemdruk en hierdoor zeer geschikt voor het gebruik met R410A en subkritisch CO2.

SGP kijkglazen zijn leverbaar met soldeer-, are- of draadaansluiting in verschillende varianten, waardoor voor iedere installatie het juiste type kan worden gekozen.

 
Arnout FiléTel: 0180 - 751 352Verberg boodschap