Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Nieuwe SEPA betaalstandaard per 1 februari 2014

Zoals wellicht bij u bekend is, zal er per 1 februari 2014 een nieuwe SEPA betaalstandaard van kracht zijn voor overboekingen in Euros, omdat Europa overgaat op één Europese betaalmarkt. De term SEPA bestaat al langer, maar had tot voor kort alleen betrekking op buitenlandse betalingen binnen de EU. Vanaf 1 februari 2014 geldt de SEPA standaard ook voor binnenlandse betalingen. Voor zowel uw binnen- als buitenlands betalingsverkeer heeft dit een aantal gevolgen. Wij zetten deze gevolgen voor u op een rijtje.

Binnenlands betalingsverkeer

1. Het 9-cijferige rekeningnummer wordt vanaf 1 februari 2014 vervangen door het IBAN nummer, voor Coolmark is dit NL40ABNA0504867962 gekoppeld aan de BIC code ABNANL2A.

2. De Clieop03 betaalstandaard komt te vervallen.

3. Uw ERP systeem dient klaar te zijn voor de nieuwe SEPA betaalstandaard indien u uw betalingen door middel van een batch aanlevert bij uw bank.

Buitenlands betalingsverkeer

1. De BTL-91 betaalstandaard komt te vervallen.

2. Uw ERP systeem dient klaar te zijn voor de nieuwe SEPA betaalstandaard indien u uw betalingen door middel van een batch aanlevert bij uw bank.

Naast het IBAN nummer heeft u ook de BIC code nodig van de begunstigde. Door middel van de site www.ibanbicservice.nl zijn het IBAN nummer en de BIC code eenvoudig op te vragen. U vult bij de IBAN BIC Check simpelweg een rekeningnummer in en vervolgens verschijnen het IBAN nummer en desgewenst ook de BIC code in beeld.

Ook kunt u op deze site op een eenvoudige manier van meerdere rekeningen het IBAN nummer en de BIC code opvragen, nadat u zich geregistreerd heeft. Het enige wat u hoeft te doen is een CSV bestand achter te laten op de site met daarin het rekening- en referentienummer van uw begunstigde, waarna u een e-mail ontvangt op het moment dat dit bestand is aangevuld met het IBAN nummer en de BIC code.

Tot slot willen wij u adviseren nu alvast actie te ondernemen, zodat u tijdig klaar bent voor de nieuwe SEPA betaalstandaard per 1 februari 2014.

 
Remco van WageningenTel: 0180 - 751 328Verberg boodschap