Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Onze visie op 2016

Afgelopen jaar was behoorlijk uitdagend aangezien 2014 in relatie tot 2013 een prima jaar was en om dat te overtreffen is wel gebleken. Eindelijk groeit de macro en micro economie (vooral Europa) gelukkig weer. Afgelopen zes kwartalen lieten keer op keer groei zien, echter is deze groei nog steeds kwetsbaar.

Maar we kunnen wel degelijk meer vertrouwen krijgen in de Europese en Nederlandse economie. De werkeloosheid daalt met kleine stappen, het consumentenvertrouwen is gestegen, de huizenverkopen nemen behoorlijk toe en bedrijven gaan weer investeren. De vooruitzichten voor 2016 zijn iets positiever dan 2015, echter met de recente bomaanslagen in Parijs en etnische spanningen in Europa met de vluchtelingenproblematiek, kan het positieve sentiment zomaar weer veranderen.

Op de politiek hebben wij als relatief kleine branche beperkt invloed, daarom is het zo bijzonder dat Nederland en onze branche als rolmodel heeft gefungeerd om de F-gassenwetgeving in Europa te realiseren. Deze F-gassenwetgeving is actueel en kan hopelijk zorgen voor de nodige investeringen in de koel- en klimaatinstallaties omdat de gebruikers en installateurs weten waar ze aan toe zijn. Het is de kunst om de gebruikers te overtuigen om te investeren in energiezuinige installaties met natuurlijke koudemiddelen, gezien de rentestanden zijn de financieringskosten op dit moment erg laag. Reden te meer om dus te gaan investeren in nieuwe installaties, deze zijn immers energiezuiniger. Daarnaast zorgen goede service- en onderhoudscontracten voor lagere uitval en minder energieverbruik. Installaties en gebouwen moeten periodiek gecontroleerd en gekeurd worden. De terugverdientijd van de investeringen (ROI) zijn dus gunstig te noemen en de operationele kosten (TCO) voor bedrijven worden lager, zodat winsten kunnen verbeteren.

Coolmark heeft afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de benodigde kennis, producten en prettige samenwerking met klanten en leveranciers om installaties te ontwerpen met natuurlijke koudemiddelen, indirecte (water)systemen en warmtepompsystemen. Afgelopen jaar hebben wij succesvol propaan koudwateraggregaten geleverd, een CO2 warmtepomp met MHI in bedrijf gesteld en recent met gepaste trots is het eerste TripleAqua systeem in gebruik genomen. Met uw vertrouwen in onze kennis en producten, zijn wij prima in staat om volop natuurlijke koudemiddelen toe te passen in onze vakgebieden koudetechniek en klimaattechniek. We kunnen het mooier en makkelijker maken met natuurlijke koudemiddelen.

Wij willen u bedanken voor het vertrouwen in het afgelopen jaar en namens alle medewerkers van Coolmark wensen wij u en uw familie hele fijne feestdagen en een fantastisch 2016!

Directie CoolmarkVerberg boodschap