Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Terugblik op het Cold Climate Event

Coolmark heeft op 23 en 24 januari j.l. deelgenomen aan het eerste Cold Climate Event te Gorinchem. Het Cold Climate Event is een tweejaarlijks vakevenement waar wij aan onze huidige en toekomstige relaties een selectie van onze producten hebben getoond.

Mitsubishi Heavy Industries Q-ton

Naast de beursvloer vonden er tevens kennissessies plaats. Tijdens één van de sessies heeft Coolmark de nieuwste Mitsubishi Heavy Industries Q-ton landelijk gelanceerd. Wij vonden deze beurs de meest geschikte locatie om onze nieuwe aanwinst aan een groter publiek in één keer te tonen.

Op onze twee stands zijn verder verschillende producten van onze beide afdelingen gepresenteerd.

Madel

Voor het eerst in de geschiedenis van Coolmark hebben wij een leveranciers specifieke stand opgebouwd. Met ondersteuning van onze leverancier Madel® konden wij een productpresentatie geven van de vele artikelen, welke deze Spaanse roosterfabrikant nog meer levert. Naast de gebruikelijke selectie van roosters stonden er op de stand diversen brandkleppen. Ook heeft Madel® voor het eerst in Nederland hun variant gepresenteerd van een klimaatplafond. De grootste publiekstrekker was hun nieuwste ontwerp voor het Zoning systeem: een volledig gecombineerd uitblaasplenum inclusief regel- en overdrukkleppen speciaal ontwikkeld voor onze Mitsubishi Heavy Industries satellietunits.

Koudetechniek

Samen met onze leveranciers heeft onze afdeling Koudetechniek een aantal industriële componenten op de stand getoond waarin de visie wordt uitgebracht hoe wij samen de toekomst ingaan.

Frequentiegeregelde Silensys

Er was heel veel interesse in de getoonde Tecumseh frequentiegeregelde Silensys condensingunit. Met name in de nieuwe compressoren van deze unit met een frequentiebereik van 30 tot 60 Hz. De standaard elektrische bedrading, waarin de combipressostaat LD/HD (pump-down) is opgenomen, blijft gehandhaafd. Er is nu een mogelijkheid om met één drukknophandeling de compressor te schakelen tussen een frequentieregeling en een aan- / uit regeling op 50 Hz. Het tonen van dit model was de primeur in Nederland.

VLT® HVAC Drive

Ook werden de nieuwste VLT® regelaars, welke Coolmark nadrukkelijker in de koeltechnische markt wilt gaan wegzetten, getoond. De Danfoss VLT® HVAC Drive is ontwikkeld voor toepassingen in de klimaatregeltechniek zoals ventilatie, verwarming en koel- en vriestoepassingen. Dankzij een groot aantal krachtige eigenschappen, functies en opties vormt de VLT® HVAC Drive de beste oplossing. De VLT® HVAC Drive is beschikbaar in het vermogensbereik van 1,1 kW tot 1,4 MW. De uitvoeringen van 90 kW tot 1,4 MW maken deel uit van de nieuwe serie VLT® High Power Drives frequentieregelaars.

Klimaattechniek

De afdeling Klimaattechniek heeft naast de Nederlandse lancering van de Q-ton verschillende nieuwe producten gepresenteerd op de beurs.

Opstelbalken

Onze leverancier ILP had ons een uitgebreide selectie aan mogelijkheden meegegeven voor het opstellen van airconditioning buitendelen. Naast de bekende opstelbalken is er een nieuwe variant getoond van het opstelframe. Dit opstelframe is makkelijker en sneller op te bouwen dan welk ander merk in de markt. Ook zijn de diverse componenten los verkrijgbaar en dus flexibel toe te passen aan uw wensen.

Ecutherm

Op de beurs is onze variant getoond op de hoge koperprijzen. Halcor heeft een nieuw type koelleiding ontwikkeld waarin het percentage koper is teruggebracht. Door een chemische verbinding tussen koper en aluminium is een nieuwe standaard ontstaan. Koper/aluminium koelleiding is prijstechnisch heel interessant, zonder de kwaliteit te verliezen.

Condenswaterpompen

Voor de bezoekende onderhouds- en installatiebedrijven zijn er van onze leverancier Sauermann enkele nieuwe, zuinigere en stillere mogelijkheden getoond om condenswater uit de klimaatsystemen af te voeren.

Soiree

Na het sluiten van de beurs was er op vrijdag de mogelijkheid tot het bezoeken van een soiree. De soiree was voor Coolmark en hun relaties een gezellige afsluiting van het tweedaags event.

Ervaring

Wij, namens Coolmark en de gesproken bezoekers, hebben het Cold Climate Event als zeer positief ervaren en weten zeker dat dit voor herhaling vatbaar is. Mocht u dit jaar niet in de mogelijkheid zijn geweest om de beurs te bezoeken dan nodigen wij u uit om dit de volgende keer wel te doen.

Voor alle besproken producten, hebben wij productspecialisten. Zij staan u graag te woord om u verder te informeren als u vragen heeft of te helpen met advies en ontwerp.

 
Mark SchoutenTel: 06 - 53492317Verberg boodschap