Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Coolmark presenteerde de Nederlandse uitvinding TripleAqua op Building Holland

Dinsdag 31 maart lanceerde Coolmark tijdens Building Holland te Amsterdam het klimaatsysteem TripleAqua, dat tot 50% helpt besparen op het verwarmen en koelen van (middel)grote gebouwen. TripleAqua is het zuinigste klimaatsysteem ter wereld, dat bovendien het 100% natuurlijk koudemiddel Propæne gebruikt. Hiermee is een CO2-neutraal gebouw voor iedereen binnen handbereik.

(Re)Building the Future

Het doel van Building Holland is het stimuleren van verbinding in de héle keten van de bouw zodat er duurzame, slimme en efficiënte gebouwen worden ontwikkeld. In de bouw-, installatie- en vastgoedsector werken verschillende partners aan één totaalproduct. Er is geen vergelijkbare sector die écht een slag kan slaan met CO2-reductie!

Transitie in de bouw- installatie- en vastgoedsector

Vanuit de nieuwe eisen van opdrachtgevers en de behoefte van de bouw-, installatie- en vastgoedsector om daarop aan te sluiten, vindt er op dit moment een enorme transitie plaats in de bouw- , installatie- en vastgoedsector. De behoeften van de klant staan meer dan ooit centraal. Daarbij gaat het niet langer om de producten, maar wat die producten en vooral totaalconcepten de gebouweigenaar opleveren aan energiebesparing, comfort of veiligheid. We transformeren naar een branche die garanties op gezonde, flexibele en duurzame gebouwen geeft. Een geweldige uitdaging voor de sector waar Coolmark een passend antwoordt op heeft, TripleAqua!

Hergebruik restenergie

De besparing met TripleAqua is vooral te danken aan intelligent gebruik van de warmtepomp. Bij koeling komt warmte vrij, terwijl het verwarmen koude creëert. TripleAqua slaat die warmte en koude tijdelijk op voor hergebruik elders in het gebouw of op een ander tijdstip. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gepatenteerde 'TripleAqua'-systeem, met leidingen voor warm (28-36 ºC) en koel (12-18 ºC) water en een retourleiding voor water op omgevingstemperatuur.

Slim gebruik van korte termijn behoeften

TripleAqua is ideaal voor landen met een gematigd klimaat, omdat het kan koelen en verwarmen tegelijk. In grotere gebouwen is in ruimten aan de zonzijde of met veel (computer)apparatuur vaak koeling nodig, terwijl elders juist verwarmd moet worden. We zien ook wel dat overdag de airco draait, terwijl 's nachts bijverwarmd moet worden. Doordat het systeem de overtollige warmte of koude buffert en hergebruikt, is het tot wel een factor twee zuiniger dan traditionele koel- en verwarmingssystemen.

Alles voor het milieu

Besparen op elektriciteit is goed voor het budget en voor het milieu. Maar TripleAqua heeft meer 'groene' aspecten. Zo gebruikt de warmtepomp het natuurlijke Propæne in plaats van F-gassen die mede oorzaak zijn van het broeikaseffect. Propæne wordt alleen toegepast in de hoogrendement warmtepomp buiten het gebouw. Door de leidingen binnen stroomt louter gewoon water.

Een toekomstbestendige oplossing

TripleAqua toont aan dat met energiereductie en toepassing van hoogrenderende warmtepompen plus de nodige vindingrijkheid veel te bezuinigen valt. En ook dat is typisch Nederlands.

Wilt u ook meer weten over TripleAqua kijk op www.tripleaqua.com of neem contact op via telefoonnummer 0180 - 751 300.

Zoals het een gerenommeerd merk volstaat, is Mitsubishi Heavy Industries constant in beweging om haar producten door te ontwikkelen en verder te verbeteren. Uiteraard wordt hierin geluisterd naar de wensen en/of eisen van de klant.

Huibert BaakTel: 06 - 51133178Verberg boodschap