Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Coolmark introduceert van Walraven BIS UltraProtect® 1000: voor binnen- en buitentoepassingen!

Onder de naam BIS UltraProtect® 1000 introduceert Walraven een buisbevestigingssysteem dat geschikt is voor binnen- en buitentoepassingen. Het nieuwe systeem is uniek in omvang, samenstelling en corrosiebestendigheid en vormt daarmee de ideale en meest duurzame oplossing voor het bevestigen of ondersteunen van werktuigbouwkundige installaties, solar systemen en vele andere soorten installaties. Met het BIS UltraProtect® 1000 systeem neemt Walraven een leidende positie in op het gebied van buisbevestigingsoplossingen!

De voordelen van BIS UltraProtect® 1000

 • Uitgebreid bevestigingssysteem voor binnen en buitentoepassingen;
 • Zeer hoge corrosiebestendigheid;
 • Geschikt voor corrosieve omgevingen (C1 C4 volgens ISO 12944-2);
 • Minimaal 1.000 uur* zoutsproeitest volgens ISO 9227;
 • Hét alternatief voor thermisch verzinken;
 • Schroefdraaddelen in bijvoorbeeld beugels ook goed beschermd;
 • Logistieke voordelen: 1 systeem voor buiten- en binnentoepassingen;
 • 20 jaar garantie**.

Hét alternatief voor thermisch verzinken

De producten in het BIS UltraProtect® 1000 systeem hebben een zeer hoge corrosiebestendigheid. Moeiteloos doorstaan ze een zoutsproeitest van minimaal 1.000 uur* (volgens ISO 9227). Uit de zoutsproeitest is gebleken dat de corrosiebestendigheid van BIS UltraProtect® 1000 producten aanzienlijk hoger is dan die van bijvoorbeeld thermisch verzinkte producten (ca. 300 - 600 uur).

Ondanks een relatief dunne beschermlaag is de corrosiebestendigheid hoog. De producten uit het BIS UltraProtect® 1000 systeem voelen niet alleen glad en mooi afgewerkt aan, ze zien er ook optisch aantrekkelijk uit. Een bijkomend voordeel van de relatief dunne beschermlaag is dat ook producten met schroefdraad goed tegen corrosie beschermd zijn.

De BIS UltraProtect® 1000 producten zijn een uitstekend alternatief voor thermisch verzinkte bevestigingsproducten. Alle producten en dus ook de schroefdraadproducten zoals bouten, moeren en draadstangen hebben een superieure corrosiebestendigheid en gaan tenminste 20 jaar mee!

Uitgebreid assortiment

Het BIS UltraProtect® 1000 systeem omvat onder andere producten voor het bevestigen van buizen of luchtkanalen, als ook diverse producten voor het maken van dragende railconstructies voor bijv. zonnepanelen, klimaatinstallaties. Doordat ook diverse BIS RapidStrut® producten in het systeem zijn opgenomen, is ook snelheid en montagegemak gegarandeerd! Het systeem bestaat o.a. uit:

 • BIS Zware Beugels HD500 en HD 1501 voor stalen buis;
 • BIS 4000 Beugels voor kunststof buis;
 • BIS RapidStrut® Wandkonsoles;
 • BIS RapidStrut® Schuifmoeren en Hammerfix;
 • BIS RapidStrut® Railverbinders (diverse typen);
 • BIS Yeti® Montagesysteem;
 • BIS Bevestigingsaccessoires (bouten, moeren, draadeinden, etc.).

Duurzaamheid gegarandeerd!

Binnen het BIS UltraProtect® 1000 bevestigingssysteem wordt gebruik gemaakt van verschillende oppervlaktebeschermingsmethoden. De producten in het BIS UltraProtect® 1000 systeem zijn zo ontwikkeld dat ze uitstekend, en ongeacht de oppervlaktebescherming, met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Daarnaast omvat het BIS UltraProtect® 1000 systeem kunststof producten zoals het BIS Yeti ® en BIS Ursus Foot Montagesysteem, die door hun materiaalsamenstelling bijzonder geschikt zijn voor langdurig buitengebruik.

Producten die deel uitmaken van het BIS UltraProtect® 1000 systeem hebben een levensduur van ten minste 20 jaar** in corrosieve omgevingen (C1 - C4 omgeving volgens ISO 12944-2).

* Tot het verschijnen van maximaal 5% rood roest.

** 20 Jaar garantie op behoud structurele integriteit en tegen doorroesten.

 
Alex LagerwerfTel: 0180 - 751 342Verberg boodschap