Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Verwachtingen en vertrouwen in 2014

Afgelopen jaren heeft onze branche moeilijke tijden achter de rug en dan in het bijzonder in 2013. Voor zover wij het hebben kunnen beoordelen, zijn er nog nooit zoveel bedrijven failliet gegaan als afgelopen jaar! Dat zegt toch wel iets over de klappen die in onze directe omgeving geïncasseerd zijn.

Als wij alle huidige economische berichten en financieelspecialisten mogen geloven, dan hebben we nu wel het ergste achter de rug. Kwartaal 3 in 2013 liet eindelijk een lichte stijging BBP van 0,1% zien, de huizenverkoop neemt weer toe, vraag naar arbeid bij uitzendbureaus is aan het stijgen enz. Dit zijn dus de eerste tekenen van economisch herstel. Alleen de stijging van werkeloosheid is nog steeds een serieuze zorg voor onze maatschappij.

De grootste uitdaging in de Nederlandse en Europese economie is vertrouwen en vertrouwen komt te voet en gaat te paard is een belangrijke politieke uitspraak. Laat het nu juist de politiek zijn die de afgelopen jaren het vertrouwen niet heeft gestimuleerd. Daarnaast hebben de financiële markten zich van hun meest onbetrouwbare kant laten zien. Zaken doen blijft veelal een kwestie van vertrouwen. Zonder vertrouwen gaat niemand informatie delen, als informatie niet wordt gedeeld dan is het lastig samenwerken en zonder samenwerking worden geen doelen en resultaten bereikt. In onze visie blijft het dus zaak om te blijven werken aan vertrouwen om als betrouwbare partners, samen te werken aan onze toekomst. Dit is en blijft een proces (zie afbeelding) waar dagelijks hard aan gewerkt moet worden.

Coolmark werkt er hard aan om uw betrouwbare partner te zijn in goede en slechte tijden. Betrouwbaarheid zit in de daden en cultuur van onze organisatie. Namelijk afspraken nakomen, informatie verstrekken die klopt, zendingen die op tijd aankomen, prijzen en kortingen juist in onze systemen, garanties en creditnotas verstrekken zoals afgesproken, en u mag ons er aan houden mocht dit niet het geval zijn. Afgelopen jaar hebben wij weer geïnvesteerd in duurzaamheid met het behalen van Niveau-3 op de CO2 prestatieladder en wij gaan voor Niveau-3 op de MVO prestatieladder in 2014. Gelukkig constateren wij dat het gebruik elektronisch bestellen, elektronisch factureren en onze webshop door onze klanten wordt gewaardeerd. De MHI service app, theorie- en praktijktrainingen in ons experience center worden door de deelnemers/gebruikers zeer positief beoordeeld. Daar zijn wij u zeer dankbaar voor! In samenwerking met , ziet Coolmark de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Coolmark en haar medewerkers willen u allen hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en uw vertrouwen in Coolmark de afgelopen jaren. Wij wensen u een bijzonder goed, gelukkig, gezond en duurzaam 2014!

 
Richard DroopAlgemeen DirecteurVerberg boodschap